Harvard University, Laboratory for Integrated Science and Engineering (LISE), Cambridge, MA

Screen Shot 2014-05-23 at 12.34.55 PMSize: 5-story aboveground plus 3-level basement, 135,000 sq. ft. research lab facility
GC / Design-Build: Turner Construction
Electrical Crew: 50 at peak

Scope: Shell and core electrical construction of new research lab facility, which houses a state-of-the art clean room and features dust-free lab environments.  Project included primary and emergency power, lighting, and fire alarm installations.  Electrical work associated with an entire mechanical floor, which provides power and maintains optimal atmosphere for labs.


  • State-of-the-art LISE facility features labs for nanoscale and mesoscale science
  • Electrical installations for 10,000 sq. ft. clean room
  • Entailed dozens of connections for special purpose mechanical equipment
  • Timeline: 1 year